Media

Robotrends: 12 robots om nu al van te houden

Brenda Knoll Apr 23, 2015

Een multimedia-butler voor thuis of toch liever een drone voor recreatief gebruik? Deze 12 robots gaan voorbij aan Furby en de Roomba. Swipe, tap of push en deze technoslaven leuken jouw leven op.

1. Pepper
Sinds een paar dagen is deze Japanse held een hete internet celebrity. Zijn naam is Pepper en hij is de eerste robot gemaakt voor commercieel en huiselijk gebruik. Pepper is uitgerust met microfoons en sensors en communiceert door middel van emotie, spraak of lichaamstaal. Je voorziet Pepper van een upgrade door het installeren van apps. Ook als is hij uitgerust met sensors in zijn vingers, deze kleine slimmerik kan helaas nog geen was ophangen. Maar voor omgerekend 1000 euro heb je dan wel mooi een vriendje om mee te praten.

 

KEECKER
Deze obese R2-D2 is een rollende multimedia bot  die op tap-commando komt toegesneld. Keecker kan dienstdoen als ambilight en een filmscherm projecteren waar je maar wil. Versie 1.0 is nog niet te koop maar hopelijk kan versie 2.0 ook stofzuigen.

 

2. ROMO
Deze vrolijke vriend is gehuldigd als Best High tech speeltje op de Toyfair van 2013. Romo komt tot leven door je iPhone op een dock met wieltjes te zetten. Installeer de app en Romo is klaar om te rijden, spinnen, lachen, huilen en volgen. Je geeft Romo commando's in de bijbehorende app en hij kan zelfs een hele riedel bevelen onthouden. Je kan deze jongen ook besturen met je tablet en zo de camera's met elkaar verbinden. Speelgoed voor groot en klein.

 

3. SmartBot
Deze robot lijkt op Romo met het verschil dat je deze naar eigen behoeften kunt programmeren. De interactie zit 'm in de connectie met je smarphone en diens aanwezige technologie. Zo doen de camera en microfoon van je mobiel dienst als de ogen en oren van de robot. Om hem tot leven te wekken moet je natuurlijk wel in het bezit zijn van een setje developer skills.

 

4. Botiful
Plug je smartphone in een Botiful en je vrienden aan de andere kant van de planeet kunnen meekijken in jouw wereld. Via een Skype-interface kan de ander de robot besturen. Botiful komt ook van pas als je de onderkant van je auto of andere moeilijk toegankelijk ruimtes wil bekijken. Helaas werkt Botiful alleen met Android.

 

5. Parrot AR drone 2.0
Oke, natuurlijk weten we dat drones de meest vreselijke streken kunnen leveren in oorlogsgebied - althans de mensen die ze besturen. Maar jij kunt deze drone ook recreatief besturen met de bijbehoren AR Freeflight app. Of je nu graag in de tuin van die kapitale villa wil gluren of gewoon supermooie films wil maken: De parrot AR drone 2.0 kan het en levert 720p beeldmateriaal op.

 

6. Throw II Robot
Hou je van tafeltennis, maar is er geen pingpong partner voorhanden? Speel dan tegen deze tafeltennisrobot. Helaas niet bestuurbaar via smartphone maar wel met een bijgeleverde afstandsbediening. Daardoor kun je het spel snel naar eigen hand zetten. Deze ballenspuwer is niet goedkoop; $999 dollar.

 

7. Litter-Robot
Litter-Robot is het ultieme robotkado voor kat en baasje. Deze volautomatische kattenbak zorgt er namelijk voor dat je nooit meer kattenkeutels hoeft te ruimen.

 

8.Jumping Sumo Robot
Alhoewel jij de Sumo Robot al in juli kunt bestellen, zal deze naast de Rolling Spider Drone het verlanglijstje van vele (grote) kindertjes vullen dit jaar. Deze met twee wielen uitgeruste slimmerik kan op hoge snelheid toeren en spinnen. Eenmaal op gang druk je de springbutton in en zet Sumo zich zo'n 80 cm af. Naast deze kunstjes kan Sumo ook nog video opnemen en streamen.

 

9. 3D Printer x Tattoo Machine
Studenten van een Franse designschool hackten in een middag een 3D-printer zodat deze ook kon tekenen. Na veel egards van de school en zelfs de minister van Cultuur bouwden ze het apparaat om tot een tattoo-robot. Mocht je er zelf ook een willen maken? De instructies zijn hier te vinden.

 

10. Robocop tEODor
Deze Robocop heeft helaas geen menselijke trekjes en ook niet de emotionele intelligentie van Johnny 5. Nee, deze makker heet tEODor en redt de levens van politieagenten in Australië. tEODor is gevoelig genoeg om een ei vast te houden en tilt met gemak 100kg. Daarnaast is hij uitgerust met vier HDR-camera’s en kan hij worden uitgerust met een scala aan wapens.

 

12. Insta-Shame Robot
Wanneer je je op Instagram ergert aan al die perfecte #healthy's en #selfies is het vrij simpel om de unfollow button te gebruiken. Echter, wat doe je als het je vrienden betreft waar je je aan stoort? Deze Robot omzeilt alle Instagram-regels door het imiteren van menselijk gedrag. Uit 16 afbeeldingen selecteer je het plaatje dat het ergerlijke gedrag van je vriend of vriendin vertegenwoordigt. Kies er een pakkende caption bij en @PicNixer heeft het - anoniem - gedaan. Je vriend ontvangt nu een push-notificatie dat iemand op Instagram iets over hem of haar heeft gezegd. Helaas stierf PicNix een vroegtijdige dood doordat Instagram het niet zo'n tof idee vond.