Art, Film, Media

Firestarters | the series seizoen 2: vijf nieuwe docu's op Discovery Channel

Firestarters Nov 27, 2014

Na een succesvol eerste seizoen op Discovery Channel komt ‘Firestarters | the series’ terug met een vervolg. In deze vijfdelige documentaire reeks, dagelijks te zien op Discovery Channel of te bekijken op www.firestarters.nl, laat Firestarters zien hoe mobiele technologie ons leven verandert.

Een boer die door drones veel duurzamer voedsel kan produceren. Een nagenoeg blind meisje dat dankzij haar telefoon net als ziende mensen kan hardlopen. Leraren die voorspellen dat programmeren belangrijker wordt dan Nederlands. Het nieuwe seizoen van ‘Firestarters | the Series’ schetst hoe mobiele technologie ons leven verandert. De vijfdelige documentaire-reeks van Firestarters, een initiatief van Vodafone, is vanaf 28 november dagelijks meermaals te zien op Discovery Channel en op firestarters.nl.


Persoonlijke verhalen
Firestarters by Vodafone en Discovery Channel zijn opnieuw de samenwerking aangegaan en presenteren dit keer een vijftal korte docu’s rondom mobiele technologie. Nieuw is dat de verhalen centreren rondom mensen die de impact van de technologie zelf ondervinden, waar de serie zich in het eerste seizoen juist vooral richtte op de makers van de mobiele toepassingen.

Naast de docureeks op TV biedt Firestarters verdieping over de thema’s uit de Series en andere trends in de wereld van mobiele technologie. Elke aflevering van ‘Firestarters | the Series’ is gekoppeld aan een interactieve workshop in de Firestarters Studio. De eerste workshop, met als titel ‘Hoe praat jouw drone met je phone’, staat gepland op 18 december aanstaande en de inschrijving hiervoor zal binnenkort openen.

Bekijk aflevering #01 Old MacDonald had a drone nu via deze link en maak kennis met een van de meest innovatieve boeren van Nederland.