Art, Photography

Back on track door Instagram: Dirk Bakker (@macenzo)

Krista Ramakers Jan 03, 2015

Toen Dirk Bakker zijn baan verloor door ziekte, kwamen de muren op hem af. In deze periode ontdekte hij Instagram en ging hij al ‘fotografietsend’ door Amsterdam, en vond hij in fotografie een nieuwe passie en een belangrijke creatieve uitlaatklep. Inmiddels heeft hij 250k volgers op Instagram die hij dagelijks bekend maakt met de schoonheid van zijn geliefde Amsterdam.

Dirk heeft een achtergrond in grafische vormgeving en dat is terug te zien in zijn foto’s: reflectie, kleuren en lijnen zijn elementen die in zijn foto’s terugkomen. Deze unieke kijk op Amsterdam heeft hem plaatsen opgeleverd op ‘must follow’ lijstjes van onder andere Buzzfeed, The Guardian en The Huffingtonpost, waardoor zijn aantal volgers blijft groeien.

Dirk is, samen met een aantal andere Instagrammers initiatiefnemer van het project SeeMyCity, een city marketing project dat gebaseerd is op mobiele fotografie en social media. In het kader van dit project zijn onder andere steden zoals Oslo, Leuven, en meest recentelijk Doha (hoofdstad van Qatar) succesvol in de spotlight gezet.

http://instagram.com/macenzo
https://www.facebook.com/macenzo.photography
http://www.seemycity.com/