Art, Film, Media, Photography

Winnen: 1x Parrot Rolling Spider Drone en 1x Parrot Jumping Sumo Drone!

Krista Ramakers Dec 23, 2014

Firestarters mag 2 tech-minnende deelnemers blij maken met een Parrot Rolling Spider Drone en een Parrot Jumping Sumo Drone!

De eerste documentaire uit Firestarters | the series heet ‘Old McDonald had a drone’ en laat zien hoe toepassingen van mobiele technologie ingezet worden in de landbouw, om op een duurzamere manier voedsel te produceren. De documentaire is hier te bekijken en bevat het juiste antwoord op de prijsvraag die je zomaar een van de onderstaande Parrot drones op kan leveren!

Van welk type is de drone die Jacob in de documentaire gebruikt?

Parrot Rolling Spider drone
De met meerdere awards bekroonde Parrot Rolling Spider drone is van het type quadricopter, dat bekend staat om stabiliteit. De drone is smartphone-controlled door middel van Bluetooth en vliegt, voorzien van accelerometer en gyroscoop, moeiteloos in alle richtingen.

De Parrot Rolling Spider wordt geleverd met wielen, die je kunt bevestigen om de drone de meest acrobatische toeren te laten vertonen. Tegen de muren en het plafond oprijden, flexibele bewegingen maken en bochten draaien van 90 graden kan met deze drone probleemloos.

De drone bevat een ingebouwde camera. De gemaakte foto’s en vluchtgegevens kun je via Parrot’s Pilot Academy delen met andere drone piloten.


Parrot Jumping Sumo Drone
Deze Jumping Sumo drone van Parrot doet zijn naam meer dan eer aan. Naast dat de drone 80 centimeter de lucht in kan springen, kan de robot ook objecten die op zijn route in de weg liggen aan de kant schoppen.

De drone haalt een snelheid van 7 kilometer per uur en kan net zulke nauwkeurige bochten maken als een radiografisch bestuurbare auto. Dankzij de uitschuifbare wielen vormt ronddraaien en zigzaggen geen enkel probleem. De drone wordt aangestuurd met behulp van een applicatie, waarin je als gebruiker onder andere een eigen route kunt plannen voor de Jumping Sumo Drone.

De Parrot Jumping Sumo drone is uitgerust met een camera met een groothoek lens. De beelden worden live gestreamd naar de smartphone of tablet die gebruikt wordt om de drone te besturen en kunnen daarnaast opgeslagen worden op micro-USB.

 

 

Van welk type is de drone die Jacob in de documentaire gebruikt?

Wil jij kans maken op één van de twee Parrot drones?? Beantwoord de bovenstaande vraag en stuur vóór 15 januari het goede antwoord naar contest@vodafonefirestarters.nl onder vermelding van ‘Prijsvraag Old McDonald had a drone’.