Art, Fashion, Film, Media, Music, Photography

9 manieren om je telefoon op te laden zonder oplader

Firestarters Oct 08, 2014

Een oplader en stopcontact zijn allang niet meer de enige voedingsbronnen voor je smartphone. Zie hier een overzicht van 9 bizarre alternatieve oplaadpunten.

1. Een kampvuurtje
Kampeerders kunnen hun telefoon opladen met de BioLite CampStove: een ingenieuze hittebron die warmte-energie omzet in stroom voor je mobiel. Tijdens het koken of Kumbaya My Lord  zingen laad je in het vervolg dus ook je smartphone op. Als de hittebron twintig minuten brandt kan hij zestig minuten lang opladen. Ook andere devices met een USB-poort kunnen wat extra juice krijgen.2. Een kop hete thee
De Epiphany onE Puck is een onderzetter voor je kopje hete drank, voorzien van een warmtemotor die energie opwekt en deze via een USB-poort aan je telefoon voedt. Dit gaat even snel als in een stopcontact, zolang het drankje maar de juiste temperatuur heeft.
 3. Je arm
Doom-day-preppers doen er verstandig aan om alvast een dynamo-oplader in hun bunker te halen. Ze zijn in de krochten van de telefoon-accesoires webshops al te krijgen voor nog geen drie dollar. Het enige dat deze lader vereist is een onderarm met ambitie.

 

 

4. Een ventilator
De Groningse 3D interieur en exterieur designer Tjeerd Veenhoven bedacht een leuke en groene manier om je telefoon op te laden. Hij bouwde een computerventilator om tot mini-windmolen die de kracht van het alom aanwezige element gebruikt om devices van stroom te voorzien. Het oplaadproces duurt zo'n zes uur, maar kan versneld worden door de iFan aan een fiets te bevestigen.

 


5. Schoenen
"De gemiddelde mens zet 7000 stappen per dag, dus vroeg ik mezelf af of het mogelijk zou zijn om elektriciteit te winnen uit voetstappen", zegt de vijftienjarige whizzkid Casimiro uit de Filipijnen op de Google Science Fair 2014 dit jaar. In een van zijn experimenten leverde twee uur basketballen genoeg energie op om zijn telefoon twintig minuten lang op te laden. In dit filmpje legt hij uit hoe zijn bijzondere schoenen werken.


6. Een tent
Vanuit de wetenschap dat een lege telefoon of laptop behoort tot een van de meest voorkomende mini-trauma's van deze tijd, heeft het Engelse Bang Bang Tents een kampeertent ontwikkeld die je telefoon kan opladen. De Woodstock-proof tenten 
bevatten elk een zonnepaneeltje en een accupack, die overdag meteen zonlicht kunnen opvangen en opslaan. Festivalgangers of kampeerders kunnen kun smartphones, tablets, camera's, speakers en andere draagbare electronica hangen aan USB-adapters. Elke tent weegt vijf kilo en kan vier mensen huizen. De prijs valt mee: 189 pond.

 

7. Jurk
In onze docu over wearable technology zag 'm al: de jurk die ook fungeert als accu voor je smartphone. Het ontwerp is van innovatief designer Pauline van Dongen.  De jurk is onderdeel van haar project Wearable Solar en bevat 72 flexible zonnecellen. Na één uur dragen heeft elke cel al genoeg energie verzameld om de gemiddelde smartphone voor de helft op te kunnen laden.
Kijk de docu hier terug:

 

 

8. Je handtas
Jon Lou's handtas '314' (een verwijzing naar het getal PI) kan tot veertien keer een tablet of telefoon opladen en licht op als je 'm opent. De perfecte tas voor een avondje donkere clubs bezoeken dat gerust mag eindigen in een weekend. Helaas alleen weggelegd voor de jetsetters op deze aarde, want het de accessoire kost bijna 1600 dollar. De budget-tegenhanger kost trouwens maar honderd euro, maar die kan maar tot twee keer toe opladen.

 

9. Je eigen zweet
Studenten van de NUvention Energy class van de Northwestern University hebben een apparaatje ontwikkeld dat bewegingsenergie omzet in stroom voor je smartphone. De technologie achter My Power is niet nieuw, maar was niet eerder zo klein en daardoor zo geschikt als wearable tijdens het sporten. Een work-out van 45 minuten kan de batterijduur van je telefoon tot wel zes uur verlengen.