Media

Onbekend maakt niet onbemind: 7x mobiel daten zonder Tinder

Brenda Knoll Nov 12, 2014

Als we terugkijken op het jaar hebben we er met zijn allen wat op los getinderd. Toch zijn er meer digitale vijvers om in te vissen. Welke minder voor de hand liggende dating-apps gebruiken we nog meer om op zoek te gaan naar een potentiële match?

1. MeetMe
Oorspronkelijk bedoeld als tool om je sociale netwerk uit te bouwen is MeetMe inmiddels uitgegroeid tot dating-app waar vele singles dankbaar gebruik van maken.
MeetMe bezit onder andere een handig feed waarin je bijvoorbeeld de vraag kunt uitzetten naar een nieuwe vriend(in) waarmee je wil diepzeeduiken. Met 100 miljoen gebruikers wereldwijd valt hier voor jou vast en zeker iets te ontmoeten.

 

2. Jaumo
Dagelijks melden zich zo’n 10.000 nieuwe gebruikers bij Jaumo: een dating-app die niet gebonden is aan een Facebook-account. Hierdoor kun jij je ouderwets aanmelden met alleen je e-mailadres. En als je helemaal anoniem wil blijven hoef je zelfs geen profielfoto te uploaden. Daarnaast filtert Jaumo voortreffelijk op obscene profielfoto’s waardoor jij ‘s ochtends ongestoord alle matches in de trein kunt doornemen zonder dat het schaamrood je op de kaken staat. Er is ook mogelijkheid tot VIP-lidmaatschap waarbij je onder andere kan zien wie jouw profiel heeft gecheckt.

 

3. Paiq
Is je duim helemaal stuk van het swipen en ben je de oppervlakkigheid van alle bewerkte plaatjes meer dan zat? Dan is Paiq een goed alternatief. Doordat je bij Paiq vragenlijsten invult, wordt er door een machine gematcht op basis van interesses. En naarmate je langer met je potentiële geblurde match chat, worden jullie foto's zichtbaar. 

 

4. The Inner Circle
Dit sociale netwerk heeft een streng deurbeleid en gelooft dat je kansen op een succesvolle relatie toenemen wanneer je iemand in eigen kring date. Niet alleen moet je worden voorgesteld door een insider in deze besloten club maar moet je ook nog eens door de screening van een ballotagecommissie. Vooral geliefd onder yuppen in de Randstad en de grote steden in de rest van Europa.

5. Lovoo
Altijd al willen weten wat voor spannends zich bevindt binnen een straal van een paar meter? Dan installeer je Lovoo op je mobiel. In deze app toont zich op een radarkaartje hoe ver mr. of mrs. right now zich bij jou vandaan bevinden. Natuurlijk ook handig voor onderweg of als je op reis bent.

 

6. Scruff
Bendr, Growlr en Grindr-gebruikers: maak kennis met Scruff. In deze app treffen homo’s, bi’s en bicurious mannen een breed scala aan potentiële liefdes, flings of vriendschappen. Anders dan Grindr is deze app niet alleen gericht op snel scoren en zijn bijna alle functies gratis. Met een betaalde account kun je ook nog eens anoniem browsen en oneindig veel foto’s bewaren.

 

7. Blendr
Deze dating-app zou de oppervlakkige vleeskeuring op Tinder teniet moeten doen en de kans op echte liefde daardoor toenemen. In ieder geval maakt deze app het mogelijk om meer persoonlijke informatie te delen. Zo is er naast een zwoele duckface ook ruimte voor hobby’s, interesses, politieke voorkeur en je dagelijkse bezigheden. Tevens kun je deze app laten synchroniseren met Twitter, Foursquare en Facebook.