Art, Film, Media, Music, Photography

5 Kickstarters die je leven gaan veranderen

Rik Hermans Nov 13, 2014

Kleine uitvindingen kunnen je wereld helemaal op zijn kop gooien. Maar probeer als uitvinder maar eens fondsen te werven voor een waanzinnige koelbox. Hieronder vijf producten die dankzij Kickstarter de toekomst veranderen.

1. Rhinoshield Crash Guard
De grootste kostenpost van een iPhone is vaak niet het abonnement of de telefoon zelf, maar de reparatiekosten die komen kijken bij een kapot scherm. Hoesjes, bumpers en screenprotectors zijn er legio, maar geen lijkt zo effectief als de Crash Guard bumper van Rhinoshield. De makers hebben leentjebuur gespeeld bij een bijenkorf en hebben de bumper opgebouwd in een honinggraat-structuur. Daardoor overleeft je telefoon voor een kleine 20 dollar met gemak een val van 7,5 meter.2. Hendo Hoverboard
Het is bijna precies vijfentwintig jaar geleden dat de hoverboard voor het eerst zijn intrede deed. Sinds Back To The Future II in 1989 het licht zag heeft menig man gedroomd van een zwevend skateboard. De belofte die de film aan een generatie deed, wordt nu bijna in vervulling gebracht door Hendo. Een mom & pop bedrijfje uit Californië dat besloten heeft om het wiel opnieuw uit te vinden met magneettechnologie. Naar het lijkt met succes. Het in vervulling laten gaan van je jongensdroom kost alleen wel tienduizend dollar, maar voor 700 heb je ‘al’ een doe-het-zelf-hoverkit.3. Everykey

Wachtwoorden en sleutels zijn als het aan Everykey ligt verleden tijd. Het Amerikaanse bedrijf ontwikkelde een armband die automatisch je apparaten unlockt en je inloggegevens voor je invult zonder je toetsenbord aan te raken. De Everykey werkt met bluetooth, de batterij gaat een maand mee en met een beetje geluk kun je hem binnen afzienbare tijd op je auto of voordeur gebruiken. En dat voor maar vijftig dollar.


4. AirDog
GoPro heeft de wereld van film voorgoed veranderd. De combinatie van een GoPro en een drone voegt daar nog een heel nieuwe dimensie aan toe. De AirDog, een compacte drone, verliest je nooit uit het oog dankzij een bluetoothverbinding (tot 300 meter) met een armband waarmee je de drone kunt besturen en programmeren.

 5. Coolest Cooler
Uit frustratie worden de beste ideeën geboren, maar dat een koelbox de meest gefunde Kickstarter aller tijden zou worden had waarschijnlijk niemand verwacht. Uitvinder Ryan Grepper uit Portland (VS) bedacht het ontwerp van de gekoelde doos eens grondig op de schop moest. Zijn Coolest Cooler heeft oplossingen voor bijna alle picknickproblemen: een ingebouwde blender, een bluetooth speaker, USB-oplader, een snijplank en een flessenopener. Dat werd gewaardeerd: hij hoopte op 50.000 dollar, maar kreeg er 13.285.226.