Media, Photography

Dé 10 lenzen voor je smartphone

Brenda Knoll Nov 26, 2014

De digitale (spiegelreflex) camera krijgt steeds meer concurrentie van lenzen die je – met of zonder case – op je smartphone klikt. Van een prijzige telelens voor een pro tot de betaalbare Jelly-lens, de beste foto’s maak je voortaan met je mobiel.

1. Olloclip 4-in-1 systeem
Ben je in het bezit van een iPad of iPhone 4 en nieuwer? Voor ongeveer 80 euro heb je een kwalitatief goede alles-in-een kit met een groothoeklens, fisheye en een 10x en 15x zoom macrolens. De lenzen zijn erg makkelijk te bevestigen maar je dient eerst wel je case te verwijderen. Voor 40 euro koop je een bijpassend hoesje en heb je dit probleem niet meer. 

 

2. Relonch Camera Case

Deze massieve case voor de iPhone 5 en 6 transformeert je toestel in een 41-megapixel camera en doet daarnaast ook eens dienst als externe batterij. Inmiddels kun je de Relonch al bestellen maar dan moet je wel tot eind 2015 geduld hebben om hem in ontvangst te nemen.

 

3. Manfrotto Klyp+
Net als de Olloclip is de Klyp+ een modulaire alles-in-een oplossing. De Deluxe-kit bestaat uit een bumpercase met drie verwisselbare lenzen: een fish-eye, landscape en een lens om portretten mee te schieten. Tevens krijg je er een LED lamp met ingebouwde tripod bij. In de bijbehorende app kun je foto’s maken met de zelfontspanner door simpelweg in je handen te klappen.
Je betaalt 140,- euro voor de hele set.

 

4. Smartphone Spy Lens
Deze leukerd is in het bezit van een 90 graden periscoop. Hierdoor kun je stiekem foto’s maken van objecten voor, achter en naast je zonder de camera rechtstreeks op het onderwerp te richten. Leuk voor in het Openbaar vervoer en om je neuspeuterende neefje mee te fotograferen. Kost je maar $20.

 

5. De Sony QX30
Van een 24 mm groothoek tot een ruisloze 270mm telelens, met 30x optische zoom haal je alles dichterbij. Wanneer de lens volledig is uitgeklapt is hij even groot als je smartphone, maar ingeklapt past de QX30 met gemak in je jaszak. Om deze 300 euro kostende telelens maximaal te benutten moet je mobiel wel de bijbehorende PlayMemories Mobile-app ondersteunen.

 

6. De Sony QX10
Deze iets goedkopere draadloze lens van Sony maakt verbinding met je smartphone via Wifi of NFC-technologie. Hierdoor hoeft deze lens niet fysiek aan je smartphone gekoppeld te zijn en kun je zelfs plaatjes schieten uit de losse hand.Verder is de lens in het bezit van 10x optische zoom en een 18 megapixel resolutie. Dankzij een speciale sensor met achtergrondverlichtingtechnologie is fotograferen met weinig licht geen probleem.

 

7. Hitcase Pro+
Deze stevige shock- en waterbestendige case is speciaal gemaakt voor mensen die gek zijn op surfen, snowboarden, skaten en andere adrenaline-verhogende sporten.  Met de 3x super groothoeklens clip je immense uitzichten, zelfs onder water, zonder schade aan je smartphone.

 

8. Kogeto Dot
Liever regisseren dan fotograferen? Met deze lens voor je iPhone maak je een interactieve 360-graden video die je vervolgens kunt delen op social media. Ook heeft het merk zijn eigen online dotspots-community waar je alvast wat inspiratie kunt opdoen.

 

9. Jelly Lens
Wanneer je lekker wilt experimenteren met fotofilters zonder je een breuk te vallen aan de prijs, dan zijn deze add-ons Jelly Lens een uitkomst. Voor 5 euro per stuk kun je spelen met caleidoscoop, polarisatiefilters en een starburst.

 

10. Photojojo iPhone en Android Lens kit
Waar de meeste lenzen vaak zijn gemaakt voor één merk of type smartphone komt fotowalhalla Photojojo nu met een universele alles-in-een oplossing. Een magnetisch mechanisme houdt de lenzen op hun plek. Je kunt kiezen uit een groothoeklens,een macrolens, (super)fisheye, polarisatiefilter en telelens die per stuk 20 tot 30 dollar kosten.