Art, Fashion, Film, Media, Music, Photography

Workshop Firestarters the Series II: Make your own hologram

Firestarters Jan 05, 2015

Hologrammen zijn de nieuwe uitvouwkaarten. Duik in de virtuele lagen van een appel of maak een hologram van je favoriete architectonische constructie. Leuk voor in de woonkamer of voor een presentatie of pitch van je nieuwe product.

Van een bewegende sticker van een voetballer tot de dansende en rappende Tupac Shakur als omlijsting bij Dr. Dre en Snoop Doggs concert. Hologrammen ontwikkelen steeds verder en zien er alsmaar echter uit. De 3D-projectie wordt geadopteerd in allerlei industrieën. Zo kun je al yoga-en met een hologram van je leraar naast je, om gedetailleerde holografische kunstwerken heen lopen en worden voor educatieve doelen ingezet. Hoe leuk wordt leren immers als je zelf de digitale lagen met informatie aan een fysiek object kunt toevoegen?

Samen met creatief ondernemer Karim Amrani en andere deelnemers ga je een prototype voor een hologram maken. Deelnemers kunnen met hun eigen smartphone een mini-hologram maken en die projecten in een echte kartonnen omgeving.

Door het object een extra hologram laag te geven, kun je er extra informatie overheen projecteren. Denk aan een kartonnen box met daarin een voorwerp: appel. De hologramlaag eroverheen projecteert informatie zoals: waar bestaat een appel uit, en welke vitaminen zitten er in? Denk alvast na over jouw ultieme mini-hologram, want de beste concepten krijgen een DIY Holografische 3D-projector voor Smart Phone mee naar huis!

Karim Amrani
Karim noemt zichzelf 21ste eeuw knutselaar en is daarnaast ex-leraar, designer en interactief vormgever. Hij is CEO van Jibly, dat projecten creëert die ervoor zorgen dat de vergaring van kennis een speels avontuur wordt, een wereld waarin leerlingen en leraren op emotioneel en intellectueel niveau met informatie kunnen interacteren. Karim is een discipel van onderwijs met een individuele benadering. De Marokkaanse ontwerper gelooft heilig in nieuwe technologieen en games als effectieve leermiddelen en hoopt dat het onderwijs steeds meer decentraal plaatsvindt, bijvoorbeeld in de huiskamer via een game of tijdens het bandenplakken in de schuur via ene iPad.


#02 Class of 2015
Deze workshop is gekoppeld aan de tweede docu van het nieuwe seizoen van Firestarters | the Series.
In deze aflevering bezoeken we de nieuwste Steve Jobs-school en zien we hoe educatie opnieuw vormgegeven wordt.  Stevenen we af op individuele lessen op afstand nu mobiele technologie geïntroduceerd is in het onderwijs? En hoe ziet het klaslokaal van de toekomst eruit?

Na een succesvol eerste seizoen op Discovery Channel komt ‘Firestarters | the series’ terug met een vervolg. In deze vijfdelige documentaire reeks, dagelijks te zien op Discovery Channel of te bekijken op www.firestarters.nl, laat Firestarters zien hoe mobiele technologie ons leven verandert. Hoe kan een serious smartphone game er bijvoorbeeld voor zorgen dat een longpatiënt haar oefeningen doet? En vervangt haptische technologie in de toekomst de blindengeleidehond? Nieuw is dat de verhalen centreren rondom mensen die de impact van de technologie zelf ondervinden, waar Firestarters zich in het eerste seizoen juist vooral richtte op de makers van technologie aangedreven toepassingen.

Prijs: gratis

Voertaal: Nederlands
Meenemen: smartphone