Art, Media

Workshop DIY Augmented Reality en Google glass

Shinta Lempers Aug 13, 2013

Ontdek en maak virtuele omgevingen.

Hoe je parallelle werelden kan creëren met Augmented Reality laat het innovatieve project Meet Your Stranger dit jaar zien op de Parade. Met de geboorte van Google glass ontstaan daarnaast nog meer virtuele dimensies. Met deze workshop krijg je de kans om de wereld te exploreren door deze futuristische kijkers en ga je zelf aan de slag met Augmented Reality tools.

Leer eerst wat er allemaal al gebeurt op het gebied van AR en maak kennis met een heuse Google glass. Met behulp van je eigen laptop en applicaties van Layar ga je daarna onder begeleiding van digitaal kunstenaar Sander Veenhof en Ronald van der Lingen (Layar) zelf content maken met AR.

Sander Veenhof tast met zijn interactieve projecten de grenzen van hedendaagse en toekomstige technologie af en exposeerde onaangekondigd in het prestigieuze MoMA museum in New York. Binnenkort tovert hij heel Amsterdam-Noord om tot een virtueel lab en staat hij met Meet your stranger op de Parade. Sander vertelt je alles over zijn projecten op deze avond.

Ronald van der Lingen van Layar is een van de weinige Nederlandse bezitters van een Google glass. De mogelijkheden van deze vernuftige bril zal hij deze avond showen en daarnaast vertelt hij over de toepassingen van de Augmented Reality app Layar.

Toegang is gratis. RSVP via shinta@vodafonefirestarters.nl