Film, Media, Photography

Firestarters | the Series, seizoen 2 #03 Touch and See

Firestarters Feb 09, 2015

In deze derde korte docu van Firestarters the Series demonstreert de nagenoeg blinde Tjarda Struik hoe ze met behulp van mobiele technologie vrij door het leven kan navigeren. Ondanks dat zij haar centrumzicht kwijt is, stelt het gebruik van haar iPhone haar in staat om te doen wat ze het liefste doet: hardlopen.

Daarnaast komt Jan van Erp, onderzoeker bij TNO aan het woord, om zijn toekomstvisie met betrekking tot de introductie van haptische feedback toe te lichten.

Na een succesvol eerste seizoen op Discovery Channel komt ‘Firestarters | the series’ terug met een vervolg. In deze vijfdelige documentaire reeks, dagelijks te zien op Discovery Channel of te bekijken op www.firestarters.nl, laat Firestarters zien hoe mobiele technologie ons leven verandert. Hoe kan een serious smartphone game er bijvoorbeeld voor zorgen dat een longpatiënt haar oefeningen doet? En vervangt haptische technologie in de toekomst de blindengeleidehond?


Nieuw is dat de verhalen centreren rondom mensen die de impact van de technologie zelf ondervinden, waar Firestarters zich in het eerste seizoen juist vooral richtte op de makers van technologie aangedreven toepassingen.