Art, Film, Media

Firestarters | the Series, seizoen 2 #02 Class of 2015

Firestarters Jan 04, 2015

In deze aflevering bezoeken we de nieuwste Steve Jobs-school en zien we hoe de het onderwijs opnieuw vormgegeven wordt. Is individueel onderwijs op afstand de toekomst nu mobiele technologie geïntroduceerd is in de klas? De leraar van nu vertelt.

Het gevoel heerst bij velen: het onderwijs is toe aan verandering. Maar hoe ziet het klaslokaal van de toekomst er dan uit? Interactie-ontwerper en voormalig leraar Karim Amrani gelooft dat programmeren, een universele taal, belangrijker wordt dan Nederlands. Ook spreken we Tijl Rood, directeur van de nieuwste Steve Jobs school in Amsterdam. iBeacons monitoren of kinderen in de les zitten, jonkies plannen hun eigen lessen op iPads en werken op hun eigen niveau. Is individueel onderwijs op afstand de toekomst nu mobiele technologie geïntroduceerd is in de klas? Stamt het huidige schoolsysteem nog uit de tijd van ponskaarten en is het niet beter om leerlingen klaar te stomen voor het Nieuwe Werken? De leraar van nu vertelt.

Na een succesvol eerste seizoen op Discovery Channel komt ‘Firestarters | the series’ terug met een vervolg. In deze vijfdelige documentaire reeks, dagelijks te zien op Discovery Channel of te bekijken op www.firestarters.nl, laat Firestarters zien hoe mobiele technologie ons leven verandert. Hoe kan een serious smartphone game er bijvoorbeeld voor zorgen dat een longpatiënt haar oefeningen doet? En vervangt haptische technologie in de toekomst de blindengeleidehond?
Nieuw is dat de verhalen centreren rondom mensen die de impact van de technologie zelf ondervinden, waar Firestarters zich in het eerste seizoen juist vooral richtte op de makers van technologie aangedreven toepassingen.

Meer weten? Ga naar www.firestarters.nl