Media, Photography

firestarters the series: #01 Editing the World

firestarters Oct 28, 2013

De eerste docu van de reeks firestarters | the series gaat over het filteren van beeld, oftwel Editing the world.

firestarters en Discovery Channel presenteren firestarters the series, een reeks van zes korte documentaires die verkent hoe de mobiele revolutie creatieve industrieën verandert. De serie grasduint  in de wereld van fotografie, muziek, kunst, film, mode en media. Welke innovators zetten de toon voor een toekomst waarin nieuwe technologieën aan de basis liggen van creatief pionierswerk?

#01 Editing the world
Tegenwoordig worden we op straat, via social media, en op televisie overspoeld met beelden. Beeld lijkt hierdoor zijn waarde te verliezen. Hoe filter je in een wereld waar iedereen kan fotograferen? De een filtert door kritisch naar zijn tijdlijn te kijken, de ander door vanuit het hart te creëren en weer een ander door bestaand beeld te gebruiken als uitgangspunt voor nieuwe kunstwerken. Ook zijn er nieuwe initiatieven zoals ED, die oproepen tot bewuster fotograferen. In deze aflevering ontmoeten we onder meer fotograaf Eelco Roos, die zichzelf met zijn 300.000 volgers de meest populaire Instagram-fotograaf van Nederland mag noemen. 

firestarters the series is een uniek samenwerkingsproject van Discovery Channel Benelux en firestarters by Vodafone. In deze documentaireserie worden de verhalen verteld van creatieve voorlopers, jonge ondernemingen en innovatieve projecten. firestarters bezoekt Unseen, Amsterdam Dance Event, Museumnacht, IDFA, Amsterdam Fashion Week en World of Difference, waar mobiele technologie nieuwe ideeën uitlokt of tot wasdom brengt.

firestarters | the series is niet alleen te zien via firestarters.nl, maar ook via via www.yourdiscovery.com/nl/web/firestarters en dagelijks van 19.00 - 19.15 op Discovery Channel. 

Foto door Eelco Roos (@croyable)